Ειδικό Ιατρείο Άνοιας - Μνήμης

2017-10-24

Στο Νευρολογικό Τμήμα του «ΥΓΕΙΑΣ ΜΕΛΑΘΡΟΝ» δημιουργήθηκε και λειτουργεί Ειδικό Ιατρείο Άνοιας-Μνήμης, για την αντιμετώπιση περιστατικών με συμπτώματα διαταραχών μνήμης.

Στο Ιατρείο Μνήμης-Άνοιας, το οποίο απευθύνεται σε νεότερες ηλικίες ασφαλισμένων, πραγματοποιείται νευρολογική εξέταση και πλήρης έλεγχος μνήμης με εξειδικευμένα τεστ. 

Η επιστημονική εκτίμηση ολοκληρώνεται με εργαστηριακό, απεικονιστικό και ηλεκτροφυσιολογικό έλεγχο.


Στόχοι του Ιατρείου είναι η συστηματική προσέγγιση του προβλήματος ασθενών που παρουσιάζουν πρωτοεμφανιζόμενα συμπτώματα διαταραχών, η καταγραφή περιστατικών, με τακτική παρακολούθηση και αξιοποίηση στοιχείων του ατομικού και οικογενειακού ιστορικού, καθώς και η δημιουργία δικτύου αλληλοβοήθειας μεταξύ ασθενών για υποστηρικτικά και τεχνικά μέσα. Στα μελλοντικά σχέδια συγκαταλέγεται η ανάπτυξη νέων δομών στήριξης μέσω εργοθεραπείας και λογοθεραπείας, τόσο των προχωρημένων ασθενών όσο και των φροντιστών τους.


Το Ιατρείο λειτουργεί στον χώρο του Νευρολογικού Τμήματος της Κλινικής, κάθε Τετάρτη 9:30 - 12:30, με ωριαία ραντεβού, μέσω του Τηλεφωνικού Κέντρου Διαχείρισης ιατρικών επισκέψεων: 210 3349200 (δ:19200).

Όλα τα δικαιώματα κατοχυρωμένα 2017
Υλοποιήθηκε από τη Webnode
Δημιουργήστε δωρεάν ιστοσελίδα!