Υπάρχει άραγε ελπίδα; Υπάρχει αλήθεια ή πνιγόμαστε στα «ψέματα» και τις «στρογγυλεμένες» υποσχέσεις!

2017-12-15

Αγαπητέ(-ή) συνάδελφε,

Διανύουμε μια περίοδο δύσκολη τόσο για μας όσο και για τις οικογένειές μας. 

Μια περίοδο που έχουν ανοίξει τέσσερις ομόκεντροι κύκλοι που δε θα κλείσουν εύκολα εάν δε θυσιαστούν ατομικά ή εργασιακά συμφέροντα στο βωμό του κοινωνικού καλού και της ευημερίας μας. Ο ΛΕΠΕΤΕ, το ΤΑΠΕΤΕ, το ΤΥΠΕΤ και τέλος το μέλλον της Εθνικής Τράπεζας είναι το ζητούμενο όλων μας. Η Διοίκηση, τα στελέχη, οι συνδικαλιστές, οι διαχειριστές και γενικά όσοι παίζουν καθοριστικό ρόλο στο μέλλον όλων των παραπάνω οργανισμών - ταμείων - λογαριασμών θεωρούνται ότι φέρουν ευθύνη για τις μέχρι σήμερα αρνητικές εξελίξεις είτε με τις πράξεις τους είτε με την αδράνειά τους.

Οι δυσκολίες αυτές δεν φαίνεται να ξεπερνιούνται. Αντίθετα, κάθε μέρα αυξάνονται κι αυτό γιατί όλοι μας είτε μετέχουμε ενεργά είτε σαν ακροατές - αναγνώστες έχουμε αναπτύξει ένα δημόσιο διάλογο όπου καταστρατηγείται κάθε ανθρώπινη αξιοπρέπεια και κάθε επαγγελματικό ήθος.

Οι έννοιες συναδελφικότητα, επαγγελματικότητα, αλληλεγγύη και κυρίως τιμιότητα έχουν εκφυλιστεί εντελώς και άνθρωποι υπεράνω υποψίας αλλά και «συνήθης ύποπτοι» μας εκπλήσσουν αρνητικά καθημερινά, καταδεικνύοντας επιτακτική την ανάγκη αλλαγών προκειμένου να αντιμετωπιστεί αυτή η ακατάσχετη κατρακύλα του τελευταίου χρόνου.

Η Διοίκηση της Τράπεζας εφαρμόζοντας με επιτυχία τον αλάνθαστο κανόνα του διαίρει και βασίλευε προωθεί αβίαστα ιδέες και σκοπούς που εξυπηρετούν αποκλειστικά τα δικά της συμφέροντα.

Όλοι μας αναρωτιόμαστε αν υπάρχει ελπίδα και προοπτική για ένα καλύτερο μέλλον και κυρίως όλοι ψάχνουμε τον τρόπο που θα μπορούσε να μας βγάλει από αυτό το τέλμα. Υπάρχει άραγε ελπίδα; Υπάρχει αλήθεια ή πνιγόμαστε στα «ψέματα» και τις «στρογγυλεμένες» υποσχέσεις !

Πράγματι, δύσκολες, σήμερα οι προβλέψεις και πιο δύσκολες οι σοβαρές εκτιμήσεις ! Κι αν κάποιος τολμήσει να εκφράσει άποψη πιστευτός δεν γίνεται, αφού όλοι γινόμαστε μάρτυρες μιας απίστευτης «λασπολογίας», ειδικότερα από ανθρώπους που μέχρι χθες κατείχαν θέσεις ευθύνης σε Διοικητικά Συμβούλια και είχαν συνυπογράψει αποφάσεις που έχουν αποβεί μοιραίες για τα Ταμεία μας και τώρα νίπτουν τας χείρας τους αποποιούμενοι φυσικά των ευθυνών τους και χρησιμοποιώντας ως μοναδικό όπλο λεκτικές επιθέσεις και απειλές αφού λογικά επιχειρήματα που να δικαιολογούν τα πεπραγμένα τους δεν υπάρχουν και αυτό γίνεται εύκολα αντιληπτό από κάθε νοήμονα άνθρωπο.

Μέσα σ' αυτό το κλίμα οφείλουμε και έχουμε χρέος ο καθένας μας να προσφέρει ότι μπορεί από τη δική του πλευρά και με τις δικές του δυνατότητες! Ο καθένας να προσφέρει το δικό του μικρό ή μεγάλο έργο!

Μη μένετε απαθείς και αδιάφοροι επικαλούμενοι άγνοια των όσων συνέβησαν τα προηγούμενα χρόνια στα ταμεία μας και ειδικά στο ΤΥΠΕΤ.

Παρόλο το δύσκολο δρόμο μας, έχουμε χαράξει ΜΑΖΙ για το μέλλον του ΤΥΠΕΤ μετά τις εκλογές του Μαΐου 2017, το νέο φιλόδοξο Επιχειρησιακό σχέδιο ανάπτυξης γιατί έχουμε πεποίθηση ότι μπορούμε να πετύχουμε

 • Να οργανώσουμε & αξιοποιήσουμε το Ανθρώπινο δυναμικό,
 • Να Ανασυγκροτήσουμε τις υποδομές και το Πλαίσιο συστήματος διακυβέρνησης,
 • Να αξιοποιήσουμε τις τεχνολογικές δυνατότητες και το νέο μοντέλο επαγγελματικής διοίκησης,
 • Να αναβαθμίσουμε τις Υπηρεσίες παροχών υγείας στην Πρωτοβάθμια & Δευτεροβάθμια περίθαλψη,
 • Να μετασχηματίσουμε τις παράλληλες δραστηριότητες και να προστατεύσουμε την περιουσία του ΤΥΠΕΤ μέσα από την κοινωνική οικονομία ή την οικονομία της αλληλεγγύης - επιχειρηματικότητας.

Παρά την έντονη λασπολογία προς το πρόσωπό μου αλλά και σε άλλα μέλη του Προεδρείου, από συγκεκριμένες «παρέες» που διαδίδουν κακοήθειες και ψεύδη, επειδή πλήττονται τα ετεροβαρή και ετερόκλητα συμφέροντα τους, προσωπικά θα δείξω μηδενική ανοχή στις πράξεις του παρελθόντος όπως :

 • στις πελατειακές σχέσεις,
 • τις αδιαφανής πράξεις,
 • την επιφανειακή και πρόχειρη αντιμετώπιση των προβλημάτων,
 • στις εταιρίες φαντάσματα που έπλητταν το Ταμείο,
 • στο προσωπικό του Ταμείου που ενδιαφέρεται για διαφορετική αντιμετώπιση χωρίς εργασιακή ισότητα και δικαιοσύνη,
 • στο διακοσμητικό ρόλο των μελών Δ.Σ.

Με την υπόσχεση ότι θα συνεχίσω να είμαι μία ανήσυχη, ασυμβίβαστη και μαχητική φωνή, προχώρησα

 • στην αναμόρφωση της διαδικτυακής πλατφόρμας www.plasline.gr
 • στη δεύτερη φάση της διαδικτυακής τηλεόρασης με σκοπό την πλήρη ενημέρωσή σας σε όλα τα επίπεδα https://www.plasline.gr/webtv/
 • στην άμεση επικοινωνία και επαφή με παρουσία αρχικά σε όλα τα καταστήματα της Αττικής όπως επιβάλει ο θεσμικός μου ρόλος με σκοπό την επίλυση προβλημάτων στο χώρο εργασίας σας

Η κοινή πορεία του Προεδρείου που σκοπό και στόχο έχει να μετασχηματιστεί το Τ.Υ.Π.Ε.Τ. σε έναν πρωτοποριακό, αυτοδύναμο, ανεξάρτητο, καινοτόμο και βιώσιμο φορέα υγείας είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την επιτυχία και τη διάσωση του Ταμείου μας.

Παραμένω πιστός στη γενική αλήθεια πως «Όταν είμαστε μόνοι, κάθε πρόβλημα, κάθε δυσκολία φαίνεται αξεπέραστη».

Μαζί μπορούμε να βρούμε τις καλύτερες δυνατές λύσεις.

Με εκτίμηση

Δημήτρης Πλας

Όλα τα δικαιώματα κατοχυρωμένα 2017
Υλοποιήθηκε από τη Webnode Cookies
Δημιουργήστε δωρεάν ιστοσελίδα! Αυτή η ιστοσελίδα δημιουργήθηκε με τη Webnode. Δημιουργήστε τη δική σας δωρεάν σήμερα! Ξεκινήστε