Συνταγή για ψωμί στο τηγάνι
2020-12-17

Υλικά συνταγής για ψωμί στο τηγάνι
- 400 γραμμάρια αλεύρι
- 7 γραμμάρια μαγιά
- 200 με 220 ml χλιαρό νερό
- 1 κουταλάκι αλάτι
- 2 κουταλάκια ζάχαρη
- Λίγο ελαιόλαδο
Εκτέλεση συνταγής για ψωμί στο τηγάνι
- Σε μια λεκανίτσα βάζουμε το αλεύρι, τη ζάχαρη και τη μαγιά.
- Ανακατεύουμε καλά.
- Προσθέτουμε το χλιαρό νερό (προσοχή, όχι καυτό, γιατί θα κάψει τη μαγιά και δεν θα φουσκώσει το ψωμί μας) και ζυμώνουμε.
- Μόλις ενσωματωθούν τα υλικά μας προσθέτουμε το αλάτι και συνεχίζουμε το ζύμωμα.
- Προσθέτουμε αλεύρι ή νερό μέχρι να έχουμε μια ελαστική ζύμη.
- Μόλις έχουμε φτιάξει τη ζύμη μας σε μπάλα, βάζουμε λίγο λάδι στα χέρια μας και περνάμε από πάνω.
- Σκεπάζουμε το μπολ και το αφήνουμε σε ζεστό μέρος για να φουσκώσει για 1,5 ώρα.
- Ζυμώνουμε ελαφρά ξανά και φτιάχνουμε το ζυμάρι μας σε μια μπάλα.
- Βάζουμε λίγο λάδι στο τηγάνι μας, βάζουμε μέσα το ζυμάρι μας, σκεπάζουμε και αφήνουμε να φουσκώσει για μισή ώρα ακόμη.
- Στη συνέχεια βάζουμε λίγο λάδι στο τηγάνι και απλώνουμε το ζυμάρι μας σε όλο το τηγάνι. Σκεπάζουμε και αφήνουμε να ψηθεί.
- Οταν ψηθεί από τη μια πλευρά, το γυρνάμε με τη βοήθεια ενός πιάτου (λαδώνουμε πρώτα το τηγάνι).
- Ψήνουμε και από την άλλη πλευρά.