Πρόγραμμα Ανταλλαγών 2014

2014-04-09

Ο επιτυχημένος θεσμός των ανταλλαγών συνεχίζεται και εφέτος τόσο σε επίπεδο νέων, όσο και ενηλίκων.

Είναι γεγονός ότι πλέον διαθέτουμε σημαντική εμπειρία ώστε να βελτιώνουμε συνεχώς τα προγράμματα και τις πιθανές ελλείψεις που παρατηρούνταν τα προηγούμενα χρόνια.Έτσι κι εφέτος τα προγράμματα νέων και ενηλίκων είναι πλουσιότερα, δίνοντας τη δυνατότητα στους συμμετέχοντες να γνωρίσουν περισσότερα μέρη της χώρας που επισκέπτονται, να έχουν αμεσότερη επαφή με την κουλτούρα της, την ιστορική και πολιτιστική της παράδοση, τους ανθρώπους και τον τρόπο ζωής τους.

 Σε επίπεδο ενηλίκων δίνεται και αυτή τη χρονιά η δυνατότητα στους συναδέλφους που επιθυμούν να γνωρίσουν τις μοναδικές εμπειρίες που προσφέρει το ταξίδι στο μαγευτικό Μαρόκο! Οι πόλεις Καζαμπλάνκα, Μαρακές, Φεζ, αλλά και η πρωτεύουσαΡαμπάτ αμέσως βάζουν τον ταξιδιώτη στο κλίμα αυτής μοναδικής χώρας στα δυτικά της Σαχάρας, με παράλια σε Μεσόγειο και Ατλαντικό. 

Μια χώρα με πολλά πρόσωπα, όπου μπορεί κανείς να βρει τα πάντα, από παραλίες, ψηλές ορεινές κοιλάδες, εύφορηκαλλιεργήσιμη γη, μέχρι μαγευτικά βουνά και ερήμους με διάσπαρτες οάσεις και φοινικόδεντρα. Στις μεντίνες, τους λαβύρινθους των σουκ αλλά και κάτω από τους μιναρέδες των Αλμοαδών και των Μαρινιδών, έμποροι και τεχνίτες συνεχίζουν τις πανάρχαιες παραδόσεις τους... 

 Όσοι επιλέξουν να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα ανταλλαγών με το Μαρόκο, θα διευρύνουν τους ορίζοντές τους και θα επιστρέψουν σοφότεροι! Η Κύπρος, το τρίτο σε μέγεθος νησί της Μεσογείου, είναι ο επόμενος τόπος που κι εφέτος οι ασφαλισμένοι του Τ.Υ.Π.Ε.Τ. θα έχουν την ευκαιρία να επισκεφθούν στο πλαίσιο των ανταλλαγών. 

Η Κύπρος βρίσκεται στο σταυροδρόμι τριών ηπείρων, της Ευρώπης, της Ασίας και της Αφρικής και αποτελεί το σημείο συνάντησης μεγάλων πολιτισμών. Παρόλη τη διέλευση πολλών λαών στο πέρασμα των αιώνων, η Κύπρος κατόρθωσε να διατηρήσει την ελληνική γλώσσα και την πολιτιστική της κληρονομιά.Με τόπο διαμονής τον Πρωταρά, οι συνάδελφοι που επιθυμούν να επισκεφθούν το φιλόξενο ιστορικό νησί της Μεσογείου, θα γνωρίσουν την Πάφο, τη Λευκωσία, τη Λεμεσό, καθώς και προϊστορικούς συνοικισμούς, αρχαίους ελληνικούς ναούς, θέατρα και επαύλεις της ρωμαϊκής εποχής, βυζαντινές εκκλησίες και μοναστήρια, κάστρα σταυροφόρων και τόσα άλλα... 

Σε επίπεδο νέων δίνεται η δυνατότητα στα μεγάλα παιδιά των ασφαλισμένων μελών του Ταμείου Υγείας, αντί της φιλοξενίας τους στις κατασκηνώσεις να επιλέξουν κάποιο από τα προγράμματα ανταλλαγών που το Τ.Υ.Π.Ε.Τ. προσφέρει το προσεχές καλοκαίρι. Για το καλοκαίρι του 2014 προγραμματίστηκε να σταλούν νέοι και νέες στο μαγευτικό Μαρόκο!Πιστεύουμε ότι θα είναι μια θαυμάσια εμπειρία για τους νέους και τις νέες που θα το επιλέξουν, καθώς είναι σίγουρο ότι θα αποκτήσουν εμπειρίες πρωτόγνωρες ερχόμενοι σε επαφή με άλλους πολιτισμούς, άλλες νοοτροπίες ανθρώπων και άλλα ήθη και έθιμα! 

Με τόπους διαμονής την κατασκήνωση του Υπουργείου Νεότητας στην περιοχή Bousnika (35 χιλιόμετρα από την πρωτεύουσα Ραμπάτ) και το Κέντρο Νεότητας στο Μαρακές, οι συμμετέχοντες θα γνωρίσουν στη διάρκεια της δεκαήμερης παραμονής τους τα αξιοθέατα του Ραμπάτ, της Καζαμπλάνκας, του Μαρακές και της Εσαουίρα.

 Επίσης, όπως και τις προηγούμενες χρονιές, θα πραγματοποιηθεί αποστολή νέων στην Κύπρο σε συνεργασία με την Ε.Τ.Υ.Κ., στο Lanester της Γαλλίας σε συνεργασία με την Francas και στο Βερολίνο - Βαλτική σε συνεργασία με την Deutche Schreberjugen.

Πρόκειται για προγράμματα που εδώ και αρκετά χρόνια το Ταμείο Υγείας προσφέρει στους νέους και τις νέες και τα οποία αρέσουν ιδιαίτερα.

Όλα τα δικαιώματα κατοχυρωμένα 2017
Υλοποιήθηκε από τη Webnode Cookies
Δημιουργήστε δωρεάν ιστοσελίδα! Αυτή η ιστοσελίδα δημιουργήθηκε με τη Webnode. Δημιουργήστε τη δική σας δωρεάν σήμερα! Ξεκινήστε