Πιείτε άφθονο στην υγειά σας! Το νερό είναι το καλύτερο αδυνατιστικό, λένε οι επιστήμονες

2016-03-10

Το νερό, ίσως, τελικά να είναι η καλύτερη δίαιτα του κόσμου υποστηρίζουν αμερικανοί επιστήμονες. 

Όπως αναφέρεται σε σχετικό άρθρο του επιστημονικού εντύπου Journal of Human Nutrition and Dietetics, όσοι πίνουν αρκετό νερό μειώνουν την ημερήσια κατανάλωση ζάχαρης, αλατιού, κορεσμένων λιπαρών και διατροφικής χοληστερόλης.

Οι ερευνητές του Πανεπιστημίου του Ιλινόις με επικεφαλής τον καθηγητής Κινησιολογίας και Κοινωνικής Υγείας Ρουοπενγκ Αν, μελέτησαν τις διατροφικές συνήθειες 18.300 ενηλίκων που είχαν πάρει μέρος σε κρατική μελέτη. Οι συμμετέχοντες είχαν δώσει στοιχεία για το τι είχαν φάει και πιει δύο ημέρες με διαφορά τρεις έως 10 ημέρες διαφορά. 

Οι επιστήμονες υπολόγισαν την ποσότητα του νερού για κάθε άτομο περιλαμβανομένου και του ποσοστού του ύδατος από τρόφιμα και ροφήματα. Το τσάι και ο καφές συμπεριλήφθηκαν στα υγρά, αλλά δεν θεωρήθηκαν νερό.
Κατά μέσο όσο, οι συμμετέχοντες κατανάλωναν λίγο περισσότερο από τέσσερα φλιτζάνια σκέτου νερού, σε ημερήσια βάση.
Ωστόσο, όσα άτομα πρόσθεσαν ένα, δύο ή τρία επιπλέον φλιτζάνια νερό στην ημερήσια κατανάλωσή τους, διαπιστώθηκε ότι κατανάλωναν από 68 έως 250 λιγότερες θερμίδες την ημέρα. 

Επίσης, η πρόσληψη νατρίου μειώθηκε από 78 έως 235 γραμμάτια.

Η κατανάλωση ζάχαρη επίσης ήταν μειωμένη σε όσους έπιναν περισσότερο νερό. Η ημερήσια πρόσληψη ζάχαρης μειώθηκε κατά 5 έως 18 γραμμάρια και η πρόσληψη διατροφικής χοληστερόλης έπεσε έως και 21 γραμμάρια. 

Μάλιστα, η επωφελής δράση της αυξημένης κατανάλωσης νερού ήταν πιο αξιοσημείωτη στους άνδρες, καθώς και στα νεαρά και μεσήλικα άτομα. «Οι συγκεκριμένες ομάδες τείνουν να καταναλώνουν συνολικά περισσότερες θερμίδες ημερησίως» εξηγεί ο Δρ 

Αν και συμπληρώνει ότι τα οφέλη του νερού δεν γνωρίζουν φυλή, εθνικότητα, μορφωτικό επίπεδο, εισόδημα και σωματικό βάρος.

Όλα τα δικαιώματα κατοχυρωμένα 2017
Υλοποιήθηκε από τη Webnode Cookies
Δημιουργήστε δωρεάν ιστοσελίδα! Αυτή η ιστοσελίδα δημιουργήθηκε με τη Webnode. Δημιουργήστε τη δική σας δωρεάν σήμερα! Ξεκινήστε