Λίγα λόγια για τον ανεξάρτητο σύμβουλο του ΤΥΠΕΤ Δημήτρη Πλα

2014-05-08

Ο Δημήτρης Πλας γεννήθηκε το 1963 στη Δαύλεια Βοιωτίας και μεγάλωσε στη Αθήνα.

Είναι ανεξάρτητο μέλος του Δ.Σ. του ΤΥΠΕΤ, μέλος του Δ.Σ. του ΤΑΠΕΤΕ (ταμείο αυτασφάλειας) και υπηρετεί στη Διεύθυνση Διοικητικής Πληροφόρησης (MIS) σαν προϊστάμενος τμήματος.

Κατέχει μεταπτυχιακό τίτλο του προγράμματος του δημόσιου γαλλικού πανεπιστημίου Cnam - Conservatoire National des Arts et Metiers, που αφορά τη 'Διαχείριση και τη Διοίκηση των Οργανισμών Υγείας και Πρόνοιας'. Είναι απόφοιτος ΕΛ.ΚΕ.ΠΑ των τμημάτων αναλυτών συστημάτων και προγραμματιστών υπολογιστών στελεχών επιχειρήσεων και οργανισμών. Παρακολούθησε ετήσιο πρόγραμμα συμπληρωματικής εκπαίδευσης στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών με αντικείμενο την 'Τραπεζική Διοίκηση' (τύπου Master).

Κατέχει Επαγγελματικές Πιστοποιήσεις για Διοίκηση και Οργάνωση Υπηρεσιών Υγείας, Professional Selling Skills, Mastering Microsoft Visual Basic και Cognos Business Performance Tecnologies.

Έχει παρακολουθήσει δεκάδες εξειδικευμένα σεμινάρια επιμόρφωσης για Τραπεζικά προϊόντα, Ηλεκτρονικούς Υπολογιστές καθώς και Τεχνικών πωλήσεων.

Ξεκίνησε την επαγγελματική του σταδιοδρομία ως Αναλυτής - Προγραμματιστής Η/Υ σε ιδιωτικές εταιρίες. Εργάστηκε στο Υπουργείο Δημόσιας Τάξης στο Τμήμα Ανάλυσης & Προγραμματισμού και από το 1989 εργάζεται στον Τραπεζικό τομέα ως Αναλυτής - Προγραμματιστής ξεκινώντας από την Κτηματική Τράπεζα στη συνέχεια στην Τράπεζα Εργασίας και τέλος στην Εθνική Τράπεζα έχοντας περάσει από Διευθύνσεις και τομείς όπως το MIS (Τμήμα Asset & Liabilities Management), Dealing Room, Αμοιβαία Κεφάλαια, Πληροφορική, Στεγαστικά Δάνεια, Μισθοδοσία προσωπικού κ.α.

Υπήρξε

  • μέλος της ομάδας υλοποίησης της έκδοσης καλυμμένων ομολογιών (από 3/2008) με ενέχυρο στεγαστικά δάνεια, για τη διαφοροποίηση των πηγών χρηματοδότησης της Τράπεζας και τη μείωση του κόστους Χρήματος ύψους 18 δις €.
  • μέλος της ομάδας έργου (1989) για τη δημιουργία ενιαίας και σύγχρονης μονάδας διαχείρισης διαθεσίμων (Treasury) που προέκυψε από τη συγχώνευση των Τραπεζών Εθνική και Κτηματική.
  • Project Manager για την Ανάπτυξη και υλοποίηση του έργου σύνδεσης ON-LINE συναλλαγών Κτηματικής Τράπεζας με την εταιρία ΑΜΟΙΒΑΙΑ ΚΕΦΑΛΑΙΑ ΔΕΛΦΟΙ.
  • Εκπρόσωπος της Μονάδας του σε θέματα Περιβαλλοντικής Διαχείρισης.

Έχει πλούσια εκπαιδευτική δραστηριότητα σαν Καθηγητής Πληροφορικής, σε Δημοτικό σχολείο με Εξειδίκευση σε παιδιά δημοτικού καθώς και σαν εξωτερικός συνεργάτης σε ιδιωτικά κολλέγια.

Τις ελεύθερες ώρες ασχολείται με τα Σπορ όπως στίβο, τένις, σκι θαλάσσιο, σκι στο βουνό, ρακέτα, κολύμπι, Kayak και παλαιότερα υπήρξε μέλος της ομάδας ποδοσφαίρου του ερασιτέχνη Παναθηναϊκού.

Είναι παντρεμένος με τη Βίβιαν Δημητρακοπούλου από το 1998 και έχει μια κόρη την Ηλιάνα, μαθήτρια Λυκείου.

Με εκτίμηση

Δημήτρης Πλας

Όλα τα δικαιώματα κατοχυρωμένα 2017
Υλοποιήθηκε από τη Webnode
Δημιουργήστε δωρεάν ιστοσελίδα!