"H Διατροφή σου είναι το φάρμακο σου", Η 2η επιστημονική ημερίδα του Τ.Υ.Π.Ε.Τ.

2014-04-23

Η Διατροφή είναι το φάρμακο, ο καθρέπτης, η κοινωνική, θρησκευτική, πολιτισμική ταυτότητα αλλά και... το φαρμάκι του ατόμου.

Ο σημαντικός ρόλος της στην υγεία σε όλα τα στάδια της ζωής παρουσιάσθηκε από διακεκριμένους ομιλητές, ιατρούς και διατροφολόγους, το Σάββατο 22 Φεβρουαρίου 2014 στο Μέγαρο Μελά.Η απόλυτα επιτυχημένη αυτή επιστημονική εκδήλωση διοργανώθηκε από το Ταμείο Υγείας Προσωπικού Εθνικής Τράπεζας σε συνεργασία με την Ογκολογική Πτέρυγα της Ιατρικής Σχολής Ε.Κ.Π.Α. «Λένα Αλαφούζου». Καθηγητές Πανεπιστημίου, Ιατροί και Διατροφολόγοι του Τ.Υ.Π.Ε.Τ. και του νοσοκομείου «Σωτηρία» ενημέρωσαν, συμβούλευσαν και απάντησαν σε εξατομικευμένες απορίες των παρευρισκομένων. Ασφαλισμένοι και προσκεκλημένοι πληροφορήθηκαν απτά και επιστημονικά για τη συμβολή της ισορροπημένης διατροφής καιτης άσκησης στην πρόληψη ή τη ρύθμιση των ασθενειών. Τονίσθηκε επίσης η σπουδαιότητα της αποχής από τον καπνό, της θετικής, αισιόδοξης, σκέψης και της τήρησης του κανόνα «μέτρον άριστον» στη διατήρηση του σωματικού βάρους. Κάθε άνθρωπος έχει διαφορετικές διατροφικές ανάγκες οι οποίες καθορίζονται από την ηλικία, τη σωματική δραστηριότητα,τη φύση της εργασίας και αναμφίβολα την κατάσταση της υγείας. Οι ασθενείς με σακχαρώδη διαβήτη, νεφρική ανεπάρκεια, υπέρταση, αναπνευστική δυσλειτουργία, καρκίνο... πρέπει να διατρέφονται σύμφωνα με τις οδηγίες του θεράποντος ιατρού. Σε φυσιολογικές καταστάσεις η βέλτιστη επιλογή είναι αναμφίβολα η μεσογειακή διατροφή η οποία περιλαμβάνει το ελαιόλαδο,τα φρέσκα φρούτα και τα λαχανικά. Ιδιαίτερη όμως προσοχή πρέπει να δίδεται και στον τρόπο παρασκευής και φύλαξης των τροφίμων καθώς και στις ταμπέλες με τα θρεπτικά συστατικά τους. Για τη Διοίκηση του Ταμείου Υγείας η σωστή και έγκυρη ενημέρωση των ασφαλισμένων σε θέματα υγείας αποτελεί κύριο μέλημα. Για τον λόγο αυτό οι επιστημονικές ημερίδες έγιναν θεσμός. Ένας θεσμός ο οποίος ξεκίνησε πέρυσι τον Φεβρουάριο 2013 με τηνημερίδα για τον καρκίνο. Επισκεπτόμενοι τον ιστότοπο του Ταμείου Υγείας (www.typet.gr) έχετε την ευκαιρία να ενημερωθείτε για τις εργασίες της διατροφικής ημερίδας, παρακολουθώντας ηλεκτρονικά τις θεματικές ενότητές της. Ο Πρόεδρος του Ταμείου Υγείας, κ. Νικόλαος ΚΗΠΟΣ, χαιρέτισε την ημερίδα επισημαίνοντας την ισχυρή θέση του Τ.Υ.Π.Ε.Τ. στον χώρο της υγείας την οποία κατέκτησε στην εποχή της κρίσης μέσω σωστών επιλογών και κρίσιμων αποφάσεων. Ο ΓενικόςΔιευθυντής του «Υγείας Μέλαθρον», κ. Απόστολος ΘΕΟΔΟΣΟΠΟΥΛΟΣ, στον χαιρετισμό του ανέφερε το σύγχρονο, αξιόπιστο και εξελιγμένο έργο το οποίο προσφέρει η Κλινική και κάλεσε τους ασφαλισμένους να την εμπιστευθούν. Κλείνοντας, παρατίθενται δύο φράσεις του κ. Βασιλείου ΜΗΤΡΑΚΟΥ, Βοηθού Γενικού Διευθυντή Ασφαλιστικών Οργανισμών Προσωπικού Ε.Τ.Ε., ο οποίος εκπροσώπησε την Εθνική Τράπεζα, «η Τράπεζα στέκεται αρωγός στο έργο του Τ.Υ.Π.Ε.Τ.» και «τέτοιου είδους εκδηλώσεις προάγουν την υγεία αλλά και το συλλογικό πνεύμα. Και τα δύο μας κάνουν πιο δυνατούς, πιοπαραγωγικούς». Η επόμενη ημερίδα θα πραγματοποιηθεί τον προσεχή χειμώνα με θέμα την τρίτη ηλικία. Στηρίζουμε τις πρωτοβουλίες του Τ.Υ.Π.Ε.Τ. Στηρίζουμε το Τ.Υ.Π.Ε.Τ.

Όλα τα δικαιώματα κατοχυρωμένα 2017
Υλοποιήθηκε από τη Webnode Cookies
Δημιουργήστε δωρεάν ιστοσελίδα! Αυτή η ιστοσελίδα δημιουργήθηκε με τη Webnode. Δημιουργήστε τη δική σας δωρεάν σήμερα! Ξεκινήστε