Για δες ποιοι μιλάνε…

2017-10-16

Συνδικαλιστές με προσήλωση και θεσμική υπευθυνότητα

που έχουν εκλεγεί με δημοκρατικές διαδικασίες !!!

Για δες ποιοι μιλάνε...

Φίλες και Φίλοι,

Από τότε που εκλέχθηκα για πρώτη φορά το Μάιο του 2014 στο ΤΥΠΕΤ έχουμε αναπτύξει μια υπέροχη σχέση επικοινωνίας, αμοιβαίας εμπιστοσύνης, εντιμότητας, ειλικρίνειας, ευθύνης και ελπίδας. Ελπίδας για τη διαμόρφωση μιας διαφορετικής νοοτροπίας σε έναν νέο τρόπο προσέγγισης μακριά από λογικές βαλτωμένου, απαρχαιωμένου και αποτυχημένου συνδικαλιστικού μοντέλου επικοινωνίας και επίλυσης των προβλημάτων.

Γνωρίζοντας τις δυνατότητές μου και έχοντας εμπιστοσύνη σε όλους εσάς, υπερασπίζομαι με αξιοπρέπεια τους θεσμούς που κατοχυρώνουν τη διαφάνεια, την αξιοκρατία, τη δικαιοσύνη και τις ίσες ευκαιρίες για όλους, αποδεχόμενος τις θεμελιακές αρχές και τις ηθικές αξίες.

Έχοντας ατομική ευθύνη, αμεσότητα, αποτελεσματικότητα, διαφορετικότητα και μέσα από σκληρή δουλειά και δημιουργική σύνθεση παλεύω για ένα διαφανές σύστημα, μακριά από πελατειακά στερεότυπα, με πλήρη λογοδοσία και ευγενή άμιλλα.

Μαζί παλεύουμε να περάσουμε το μήνυμα αλλαγής νοοτροπίας και αλλαγής κουλτούρας τόσο στο ΤΥΠΕΤ όσο και στη Τράπεζα.

Είναι αυτονόητο ότι μετά τις επιθέσεις που έχω δεχθεί σε προσωπικό επίπεδο, τόσο μέσα από ανακοινώσεις όσο και κατ' ιδίαν, αλλά και με ανεπίτρεπτη ψυχολογική πίεση συγκεκριμένων συναδέλφων για να παραδώσω τη θέση του μέλους Διοικητικού Συμβουλίου στο ΤΑΠΕΤΕ, έχω την υποχρέωση να σας ενημερώσω για τα παρακάτω :

Το Νοέμβριο του 2014 δέχθηκα πρόταση από τον τότε επικεφαλής της παράταξης "ΔΑΣ κατάθεση στην ΕΤΕ & Συνεργαζόμενοι Ανεξάρτητοι Συνδικαλιστές - Συνδικαλίστριες" κ. Ν. Παπατριανταφύλλου να κατέλθω ως συνεργαζόμενος στις εκλογές του ΣΥΕΤΕ το Δεκεμβρίου 2014 την οποία και αποδέχθηκα με μοναδική ρήτρα να κρατήσω την ανεξαρτησία μου ως μέλος του Δ.Σ. ΤΥΠΕΤ, καθώς και την ανεξάρτητη διαδικτυακή πλατφόρμα plasline.grχωρίς να υπάρχουν παρεμβάσεις στο έργο μου, την οποία η ΔΑΣ απεδέχθη χωρίς δεύτερη σκέψη.

Τα αποτελέσματα των εκλογών έδειξαν την αποδοχή σας στο πρόσωπό μου, δίνοντάς μου την πρώτη θέση στην Εξελεγκτική Επιτροπή και τη δεύτερη θέση στην ΟΤΟΕ, στο ΕΚΑ και στο ΤΑΠΕΤΕ στέλνοντας παράλληλα ένα μήνυμα αλλαγής νοοτροπίας, διαμόρφωσης νέων αντιλήψεων και κουλτούρας στο συνδικαλιστικό κίνημα.

Το Νοέμβριο του 2015 και κατά τις εργασίες του 31ου Συνεδρίου της ΟΤΟΕ δέχθηκα αλλεπάλληλες αναπάντεχες συνδικαλιστικές εκπλήξεις, οι οποίες και δημιούργησαν δυσφορία και κακό κλίμα στις σχέσεις μου με τη ΔΑΣ. Παρότι παρουσίασα πρόταση με θέμα "Εργασιακό περιβάλλον και Υγεία" με δημιουργία ανεξάρτητης Γραμματείας Υγείας στην ΟΤΟΕ, οι συνάδελφοι της ΔΑΣ απείχαν επιδεικτικά από το συνέδριο, χρησιμοποιώντας ανυπόστατα και σαθρά επιχειρήματα με αποτέλεσμα να υπερψηφιστεί η πρόταση μόνο από τις αντίπαλες παρατάξεις.

Το πρώτο σοκ διαδέχθηκε το άλλο, όταν ένας εξαιρετικός συνάδελφος της ΔΗΣΥΕ μετά από λανθασμένη παρότρυνση ενός "αδαή" κατ' επίφαση συνδικαλιστή, ο οποίος βρίσκεται στην "παρέα" - ηγετική ομάδα της παράταξης της ΔΑΣ, χωρίς να παραιτηθεί από μέλος του ΔΣ του ΣΥΕΤΕ, παραβρέθηκε ως σύνεδρος αλλά και υποψήφιος στα ψηφοδέλτια της ΔΑΣ για την εκλογή του στο Γενικό Συμβούλιο της ΟΤΟΕ.

Σημειωτέον ότι το εν λόγω μέλος, το οποίο συνέχιζε να είναι εκλεγμένο μέλος της ΔΗΣΥΕ, παραμένοντας στο ΔΣ του ΣΥΕΤΕ μέχρι τον Ιούνιο του 2017 (19 μήνες) χωρίς να υπάρχει ηθική υποχρέωση όπως ισχυρίζεται για μένα ο κ. Ι.Αθανασάκης στην παράταξη της ΔΑΣ αφού πρώτα είχε κατέλθει και στις εκλογές του Μαΐου 2017 με το ψηφοδέλτιο της παράταξης "ΔΑΣ συνεργασία για το ΤΥΠΕΤ" σε εκλογική θέση τακτικού μέλους για το Διοικητικό Συμβούλιο ΤΥΠΕΤ.

Οι εν λόγω συνάδελφοι που παρέχουν υψηλού επιπέδου συνδικαλισμό και έχουν πολιτικό πνεύμα, στις εκλογές του ΣΥΕΤΕ το 2014 είχαν καταλάβει την 7η, 12η και 14η θέση με 68, 51 και 46 ψήφους (και οι τελευταίοι έσονται πρώτοι όπως έλεγαν οι αρχαίοι) αντίστοιχα και οι οποίοι διεκδίκησαν επάξια και πάντα με δημοκρατικές διαδικασίες την ψήφο των υπόλοιπων συναδέλφων της ΔΑΣ.

Βλέποντας τις πιο πάνω συμπεριφορές που δεν αρμόζουν στην ιδιοσυγκρασία, την κουλτούρα και τα θέλω μου αποφάσισα να απέχω από κάθε διαδικασία της συγκεκριμένης παράταξης.

Ώσπου στις 20/9/2016, μετά την παραίτηση του κ. Παπατριανταφύλλου, αποδέχθηκα να τον αντικαταστήσω, όπως όφειλα και μου είχατε υποδείξει με την ψήφο σας. Από εκείνη τη στιγμή και μετά υπέστην κατ' επανάληψη ψυχολογική κακοποίηση και μείωση της προσωπικότητάς μου με ακατονόμαστες φράσεις, με απώτερο σκοπό να μη δεχθώ τη θέση του Συμβούλου στο ΤΑΠΕΤΕ από τη συγκεκριμένη "παρέα"- ηγετική ομάδα της ΔΑΣ.

Για την ιστορία ως μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΤΑΠΕΤΕ και προκειμένου να επιτελέσω τις προβλεπόμενες από τον κανονισμό υποχρεώσεις μου, ζήτησα κατ' επανάληψη τηλεφωνικά αλλά και με επιστολές μου (23.9.16, 10.10.16 και 25.11.16) από το Γραμματέα της ΔΑΣ υποδείξεις για το πώς θα μπορούσα να ενημερωθώ (και μάλιστα εγγράφως) για την πολιτική και τη στρατηγική των προκατόχων μου αλλά και της παράταξης, καθώς και όλα τα οικονομικά και λοιπά στοιχεία που είχαν παραλάβει από το Ταμείο. Επιπροσθέτως, για έγκυρη και υπεύθυνη επιτέλεση των καθηκόντων μου, ζήτησα ενημέρωση για την κατάσταση που παρέλαβε (ο κ. Ν. Παπατριανταφύλλου), καθώς και για πιθανές ενέργειές του κατά τη διάρκεια της θητείας του.

Παρά τις οχλήσεις μου, δεν έλαβα απάντηση ή/και ενημέρωση για την πολιτική των προκατόχων μου. Επίσης, παρά την επιμονή μου να μιλήσουμε δια ζώσης, ώστε να λάβουμε αποφάσεις με τη συμμετοχή και των δύο πρώην συμβούλων του ΤΑΠΕΤΕ (κ.κ. Ν.Παπατριανταφύλλου, Ζ.Πεπέ), τελικά ανταλλάχθηκαν δύο e-mail χωρίς ουσία και χρήσιμες απαντήσεις, μεταξύ εμού και του Γραμματέα.

Πίσω από τις μάσκες υπάρχουν οι υπογραφές, τα γραπτά και οι ενέργειες που μένουν ανεξίτηλες στη μνήμη των συναδέλφων. Γι' αυτό ας απαντήσουν :

· Αν είχαν την ηθική υποχρέωση να συμβουλεύσουν το συνάδελφο που εντάχθηκε στη ΔΑΣ να παραιτηθεί από τη θέση που διακρατούσε επί 19 μήνες και ήταν εκλεγμένος με τη ΔΗΣΥΕ στο Δ.Σ. του ΣΥΕΤΕ

· Αν είχαν την ηθική υποχρέωση να συμβουλεύσουν το δεύτερο συνάδελφο που εντάχθηκε στη ΔΑΣ, κατείχε τη θέση Γενικού Διευθυντή στο Υγείας Μέλαθρο και είχε εκλεγεί με τη ΔΗΣΥΕ να μη δηλώσει ταυτόχρονα υποψηφιότητα και στα δύο ψηφοδέλτια (ΔΗΣΥΕ & ΔΑΣ) για τις εκλογές του 2017 στο ΤΥΠΕΤ

· Αν είχαν την ηθική υποχρέωση να αναδείξουν με δημοκρατικές διαδικασίες και συλλογικές αποφάσεις το Γραμματέα της παράταξης κ. Ι. Αθανασάκη και όχι να τον τοποθετήσουν σαν αλεξιπτωτιστή

· Αν είχαν την ηθική υποχρέωση αλλά και τη δημοκρατική αντίληψη που διαθέτουν όπως ισχυρίζονται να συμμετέχουν με ενεργό και ουσιαστικό ρόλο στις διαδικασίες του 31ου Συνεδρίου της ΟΤΟΕ, όπως όφειλαν από την εντολή των συναδέλφων μας από τις εκλογές του ΣΥΕΤΕ, και όχι να απέχουν από τις διαδικασίες κρυπτόμενοι σε δωμάτια του ξενοδοχείου

· Αν είχαν την ηθική υποχρέωση να αποδείξουν στους εργαζόμενους ότι η συνδικαλιστική δράση δεν είναι ευκαιρία για "καριέρα" ή "ιδιώτευση" όπως κατέληξε η σύνθεση του ψηφοδελτίου τους για τις αρχαιρεσίες του ΤΥΠΕΤ. Το 50% των συναδέλφων κατέχουν ανώτερα κλιμάκια (Σύμβουλος Διοίκησης, Περιφερειακός, Διευθυντές, Υποδιευθυντές)

· Και τέλοςαν είχαν την ηθική υποχρέωση να αποδείξουν ότι τα κλιμάκια που κατέλαβαν άνθρωποι της παράταξης τους την τελευταία διετία, δεν κατελήφθησαν στη βάση αξιοκρατίας αλλά χρησιμοποιώντας καιροσκοπικές τακτικές και τακτικές βολέματος

Είναι ευνόητο ότι ποτέ δε με εξέφρασε οποιαδήποτε θέση και άποψη ή ετυμηγορία ανθρώπων, παλαιών και νέων συμβούλων της συγκεκριμένης παράταξής, που με τις υπογραφές τους συνέβαλαν:

· Φορτώνοντας με χρέη € 113.000.000 το ΤΑΠΕΤΕ λαμβάνοντας δάνεια για αγορά μετοχών και οι οποίες εξανέμισαν την περιουσία του Ταμείου.

· Στην καταλήστευση του εφάπαξ και μάλιστα αναδρομικά στους 572 συναδέλφους μας που αποχώρησαν το 2012 - 2013.

Αντιθέτως συνέβαλα με όλες μου τις δυνάμεις ώστε να δημιουργηθεί η πλειοψηφία που οδήγησε στην απόφαση για το κούρεμα των δανείων κατά 70% και εν τέλει στη σωτηρία του Ταμείου.

Φίλες και Φίλοι, οι αξίες μου και οι απόψεις μου δεν αλλάζουν και είναι αδιαπραγμάτευτες. Υπηρετώ το συμφέρον των συναδέλφων και όχι το ατομικό μου.

Με φιλικούς χαιρετισμούς

Δημήτρης Πλας

Όλα τα δικαιώματα κατοχυρωμένα 2017
Υλοποιήθηκε από τη Webnode Cookies
Δημιουργήστε δωρεάν ιστοσελίδα! Αυτή η ιστοσελίδα δημιουργήθηκε με τη Webnode. Δημιουργήστε τη δική σας δωρεάν σήμερα! Ξεκινήστε