Επίσκεψη εργασίας της Αντιπροέδρου ΑΙΜ, κ. Ana-Maria Silva (UMP-Portugal) στην Ο.Α.Τ.Υ.Ε.

2014-05-12

Με αφορμή την επικείμενη, 32η Γενική Συνέλευση της Διεθνούς Ένωσης ΑΙΜ στη Μπριζ (Βέλγιο), η Ο.Α.Τ.Υ.Ε. υποδέχθηκε την Πορτογαλίδα Αντιπρόεδρο της ΑΙΜ, κ. Ana-Maria Silva, Σύμβουλο του Δ.Σ. της Πορτογαλικής Ομοσπονδίας UMP* (Uniao das Mutualidades Portuguesas), τη Δευτέρα 12 Μαΐου 2014, στην Αθήνα. 

Σκοπός της επίσκεψης της κας Silva ήταν να συζητηθούν:

• οι επερχόμενες εκλογές της ΑΙΜ,• οι προσδοκίες της Ο.Α.Τ.Υ.Ε. από τη Διεθνή Ένωση,• η δυνατότητα ανάπτυξης συνεργιών μεταξύ Ο.Α.Τ.Υ.Ε. και UMP. Η Πορτογαλίδα Αντιπρόεδρος, συνοδεία αντιπροσωπείας της Ο.Α.Τ.Υ.Ε., τον Πρόεδρο Ο.Α.Τ.Υ.Ε.-Ε.Δ.Ο.Ε.Α.Π., κ. Πάνο Σόμπολο, τον Πρόεδρο Τ.Υ.Π.Ε.Τ. & Αντιπρόεδρο Ο.Α.Τ.Υ.Ε., κ. Νίκο Κήπο και τον Πρόεδρο Α.Τ.Π.Σ.Υ.Τ.Ε. & Γεν. Γραμματέα Ο.Α.Τ.Υ.Ε., κ. Γιώργο Καρπέτα, επισκέφθηκε τις κτηριακές εγκαταστάσεις και τα ιατρεία των Ταμείων Υγείας, καθώς και τη Γενική Κλινική "ΥΓΕΙΑΣ ΜΕΛΑΘΡΟΝ" και το Οδοντιατρικό Κέντρο του Τ.Υ.Π.Ε.Τ. Κατά τη συζήτηση εργασίας που πραγματοποιήθηκε,το Προεδρείο της Ο.Α.Τ.Υ.Ε. ενημέρωσε την κ. Silva σχετικά με τη δομή, τις παροχές και τις υπηρεσίες των Ταμείων Υγείας, αλλά και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, εξαιτίας της κρίσης.Σε διεθνές επίπεδο, τονίσθηκε η προτεραιότητα θεσμοθέτησης από την Κομισιόν του Ευρωπαϊκού Καταστατικού για τα Α.Τ.Υ., που όμως δεν έχει λάβει ακόμη την οριστική θετική ανταπόκριση από την Ε.Ε.Οι θεσμικοί εκπρόσωποι της Ο.Α.Τ.Υ.Ε. επεσήμαναν την αναγκαιότητα να ενταθούν οι παραινέσεις προς τα αρμόδια σώματα της Ε.Ε. Συζητήθηκε ακόμη η σημασία των διαβουλεύσεων των Επιτροπών της ΑΙΜ, με έμφαση στην Ομάδα Ενάντια στην Απάτη και τη Διαφθορά στον Τομέα Υγείας, στην Επιτροπή για την Προαγωγή της Υγείας και την Πρόληψη Ασθενειών και την Επιτροπή Ευρωπαϊκών Υποθέσεων. Η κ. Silva μίλησε για τους κοινούς στόχους, τα οράματα αλλά και τα προβλήματα που συνδέουν τις δύο χώρες, ενώ δεσμεύτηκε πως, εφόσον επανεκλεγεί στο Προεδρείο της ΑΙΜ, θα στηρίξει δράσεις ευαισθητοποίησης τόσο των πολιτικών αρχών, όσο και των εταίρων της ΑΙΜ για τις δυσκολίες και τους κινδύνους που αντιμετωπίζουν τα ελληνικά Α.Τ.Υ. Επιπλέον, αναφέρθηκε στην πρόθεση της UMP να συνεργασθεί με την Ο.Α.Τ.Υ.Ε. στον σχεδιασμό στρατηγικών με σκοπό την ανάπτυξη και τη διάδοση του μουτουαλιστικού κινήματος, μέσω κατάρτισης ενός πρωτοκόλλου συνεργασίας. Ακόμη, καθώς η UMP διαθέτει την εμπειρία, μπορεί να στηρίξει πρωτοβουλία θέσπισης ενός Νόμου-πλαισίου για την Κοινωνική Οικονομία στην Ελλάδα. Η κ. Silva τόνισε, τέλος, τη σημασία ανάπτυξης συνεργασίας μεταξύ των δύο Ομοσπονδιών, που θα προσδώσει κύρος αλλά και προστιθέμενη αξία - και για τις δύο χώρες - στη διασφάλιση του ρόλου του Μουτουαλισμού, στη βάση των αρχών της Αλληλεγγύης, της Δημοκρατίας και της Αλληλοβοηθείας. * Η UMP ιδρύθηκε το 1984 και συγκεντρώνει 76 αυτοδιαχειριζόμενους φορείς ασφάλισης υγείας, τους οποίους εκπροσωπεί σε διαβουλεύσεις με δημόσιους και ιδιωτικούς κοινωνικούς φορείς, με στόχο τον σχεδιασμό κατευθυντηρίων γραμμών και τον καθορισμό βέλτιστων στρατηγικών των Α.Τ.Υ. Παράλληλα, αποτελεί εταίρο του 'Συμφώνου Κοινωνικής Αλληλεγγύης'.

Όλα τα δικαιώματα κατοχυρωμένα 2017
Υλοποιήθηκε από τη Webnode Cookies
Δημιουργήστε δωρεάν ιστοσελίδα! Αυτή η ιστοσελίδα δημιουργήθηκε με τη Webnode. Δημιουργήστε τη δική σας δωρεάν σήμερα! Ξεκινήστε