Εκλογές ΤΥΠΕΤ 2017

2017-05-24

Στις 24.5.2017 και από ώρα 8:30 έως και 17:30, διεξήχθησαν ενώπιον της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής οι αρχαιρεσίες για την ανάδειξη του νέου Δ.Σ του Τ.Υ.Π.Ε.Τ. Στην εκλογική διαδικασία συμμετείχαν τα μέλη του Ταμείου Υγείας που αναγράφονται στις μηχανογραφημένες καταστάσεις και στις καταστάσεις ψηφισάντων.

Σημαντικές ανατροπές με ξεκάθαρα πολιτικά μηνύματα ιδιαίτερα προς την παράταξη της «ΑΝΟΙΧΤΗΣ ΓΡΑΜΜΗΣ με το συνάδελφο (συμπόρευση με ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ)» αλλά και της «ΥΓΕΙΑΣ-ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ-ΠΡΟΟΔΟΥ», δείχνουν τα αποτελέσματα των καλπών στις Εκλογές του Ταμείου Υγείας για το 2017.

Αυξημένη υπήρξε η προσέλευση των εκλογέων στις σημερινές εκλογές, συγκριτικά με τα αντίστοιχα ποσοστά των εκλογών του 2014, αφού ψήφησαν 537 περισσότεροι ψηφοφόροι και το ποσοστό συμμετοχής αυξήθηκε κατά 7,88%.

Η παράταξη «ΥΓΕΙΑ-ΦΡΟΝΤΙΔΑ-ΠΡΟΟΔΟΣ» παρά την αυξημένη συμμετοχή έλαβε μόνο 7 ψήφους περισσότερες από τα αποτελέσματα των εκλογών 2014, με μειωμένο ποσοστό κατά 6,02% και μία έδρα λιγότερη.

Η παράταξη «ΑΝΟΙΧΤΗ ΓΡΑΜΜΗ με το συνάδελφο» η οποία συμπορεύθηκε με την παράταξη της «ΝΕΑΣ ΕΠΟΧΗΣ» και διαφήμιζε περίτρανα σε όλο τον προεκλογικό αγώνα τη συμπόρευση, δυστυχώς απέτυχε στο εγχείρημα αφού το 2014 η μεν πρώτη είχε λάβει 611 ψήφους και 4 έδρες η δε δεύτερη 365 ψήφους και 2 έδρες. Στις εκλογές του 2017 έλαβαν μαζί 824 ψήφους και 4 έδρες καταγράφοντας μείωση 10,46% παρά τα διαφημιστικά τρικ της νέας παράταξης περί αύξησης 15% της δύναμης και της εμπιστοσύνης του κόσμου.

Η παράταξη «ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ» παρά τις συνεργαζόμενες δυνάμεις της και τα βαρύγδουπα ονόματα, μείωσε το ποσοστό της κατά 0,18% φέρνοντας μόνο 93 ψήφους σαν κέρδος.

Πραγματικός νικητής των εκλογών η παράταξη «ΑΝΑΝΕΩΣΗ-ΕΝΟΤΗΤΑ-ΤΥΠΕΤ» η οποία πρέπει να απασχολήσει τις παρατάξεις αλλά και το εκλογικό σώμα. Έλαβε 3 έδρες και 554 ψήφους, μόλις 27 ψήφους λιγότερες από την Τρίτη παράταξη η οποία δραστηριοποιείται πολλά χρόνια στα δρώμενα του ΤΥΠΕΤ.

Μελετώντας το αποτέλεσμα θα πρέπει να πούμε ότι η «ΑΝΑΝΕΩΣΗ-ΕΝΟΤΗΤΑ-ΤΥΠΕΤ» εργάστηκε με συνέπεια, με ένα εκσυγχρονιστικό πρόγραμμα που πραγματικά αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση για όλους όσους ασχολούνται με τα συνδικαλιστικά του Ταμείου Υγείας.

Ευχαριστούμε θερμά για την υποστήριξη σας προς το συνδυασμό «ΑΝΑΝΕΩΣΗ-ΕΝΟΤΗΤΑ-ΤΥΠΕΤ»

Η εμπιστοσύνη αυτή που μας δείξατε μας συγκινεί, αλλά παράλληλα αναθέτει και σε καθένα μας την ευθύνη από τη θέση του μέλους Δ.Σ. να εργαστούμε με ακόμα μεγαλύτερο σθένος για την προάσπιση του συλλογικού συμφέροντος του Ταμείου Υγείας, για την προστασία της περιουσίας του, για τη χρηστή διαχείρισή του, για την προστασία και διατήρηση του υψηλού επιπέδου παροχών υγείας και το μετασχηματισμό του σε πρωτοποριακό, ανεξάρτητο και βιώσιμο φορέα υγείας.

Μπορούμε μαζί, με τους συλλογικούς μας αγώνες, να αλλάξουμε τα πράγματα για το Ταμείο μας.

Υποκλινόμενος στην επιλογή των συναδέλφων μου, δεν βρίσκω λέξεις για να εκδηλώσω το σεβασμό μου απέναντι τους.

Στην παρούσα φάση, το ελάχιστο που μπορώ να πράξω για να ανταποδώσω την τιμή που μου έγινε, είναι να εκφράσω δημόσια ένα πολύ μεγάλο ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ σε όλους.

Δημήτρης Πλας

Όλα τα δικαιώματα κατοχυρωμένα 2017
Υλοποιήθηκε από τη Webnode Cookies
Δημιουργήστε δωρεάν ιστοσελίδα! Αυτή η ιστοσελίδα δημιουργήθηκε με τη Webnode. Δημιουργήστε τη δική σας δωρεάν σήμερα! Ξεκινήστε