Διακρίσεις και μετάλλια για τα παιδιά του Ομίλου της Εθνικής Τράπεζας στα SPECIAL OLYMPICS

2014-08-16

Special Olympics Ελλάς, ένα µη κερδοσκοπικό, αθλητικό και εκπαιδευτικό σωµατείο, ιδρύθηκε το 1987 µε σκοπό να παρέχει σε άτοµα µε διανοητική αναπηρία ευκαιρίες προπόνησης και συµµετοχής σε αγώνες.

Μέχρι σήµερα τα Special Olympics Ελλάς προσφέρουν, σε ετήσια βάση, δυνατότητες προπόνησης σε είκοσι οχτώ (28) Ολυµπιακού τύπου αθλήµατα,(22 θερινά και 6 χειµερινά). Από τονΣεπτέµβριο µέχρι τον Ιούνιο κάθε χρόνου, τα Special Olympics Ελλάς, πέραν των προγραµµάτων προπόνησης, οργανώνουν Τοπικούς, Περιφερειακούς και Πανελλήνιους Αγώνες. 

 Αποστολή τους είναι να προσφέρουν καθόλη τη διάρκεια του χρόνου,δυνατότητες προπόνησης και συμμετοχής σε αγώνες, σε παιδιά και νέους με διανοητική αναπηρία, σε ένα φάσμα ολυμπιακών αθλημάτων. Ταυτόχρονα τους δίνουν τη δυνατότητα να αναπτυχθούν σωματικά, διανοητικά,κοινωνικά και πνευματικά και να μοιραστούν τη χαρά που ο αθλητισμός προσφέρει, με τους φίλους, τους γονείς,τους εθελοντές και τους υποστηρικτές τους, σε ένα περιβάλλον σεβασμού και αποδοχής. Παράλληλα, τα Special Olympics, με τα εκπαιδευτικά τους προγράμματα, έχουν ως κύριο μέλημα την ευαισθητοποίηση της κοινωνίας σε θέματα που αφορούν στα άτομα με διανοητική αναπηρία αλλά και στην ανάδειξη του εθελοντικού κινήματος στην Ελλάδα.Μέσα από τις δράσεις που διοργανώνουν τα Special Olympics στην Ελλάδα, επιτυγχάνεται η συμμετοχή της κοινωνίας και η ένταξη στους κόλπους της των ξεχωριστών αθλητών.

Στη φετινή διοργάνωση των πανελληνίων αγώνων κολύμβησης αλλά και των περιφερειακών αγώνων ποδηλασίας, συμμετείχαν πέντε (5) δικά μας παιδιά, τα οποία αγωνίστηκαν με θάρρος και επιμονή και κατέκτησαν τους ακόλουθους τίτλους: 

ΦΛΥΤΖΑΝΗΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ-ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣΠρώτη θέση στα 100μ. πεταλούδα (ατομικό) Πρώτη θέση στα 100μ. πρόσθιο (ατομικό) Τρίτη θέση στα 50μ. σκυταλοδρομίας (ομαδικό) 

ΚΑΖΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣΤρίτη θέση στα 100μ. ύπτιο (ατομικό) Δεύτερη θέση στη σκυταλοδρομία (4x50) (ομαδικό) 

ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ ΦΕΗ Δεύτερη θέση στα 50μ. ελεύθερο (ατομικό) Δεύτερη θέση στα 50μ. σκυταλοδρομίας (ομαδικό) 

ΡΗΓΑΝΑΚΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ Δεύτερη θέση θέση στα 10 χλμ (ποδηλασία) 

ΒΙΤΖΗΛΑΙΟΥ ΓΛΥΚΕΡΙΑ Τρίτη θέση στα 5 χλμ (ποδηλασία) 

Συγχαρητήρια στα παιδιά μας, ευχόμαστε να έχουν πάντα επιτυχίες.

Όλα τα δικαιώματα κατοχυρωμένα 2017
Υλοποιήθηκε από τη Webnode Cookies
Δημιουργήστε δωρεάν ιστοσελίδα! Αυτή η ιστοσελίδα δημιουργήθηκε με τη Webnode. Δημιουργήστε τη δική σας δωρεάν σήμερα! Ξεκινήστε