Απάντηση στο ΣΕΠΕΤΕ - Αν δε σπάσεις αυγά ομελέτα δεν γίνεται

2018-03-12

Αγαπητέ-ή συνάδελφε,

Το Ταμείο Υγείας Προσωπικού Εθνικής Τράπεζας (ΤΥΠΕΤ) είναι Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου, με δικό του καταστατικό, διοικείται από είκοσι πέντε (25) μέλη, εκλεγόμενα από τους συναδέλφους της Εθνικής Τράπεζας, αφού προηγηθεί σύσταση 40-μελών παρατάξεων, ενώ βασική προϋπόθεση συνιστά τα τακτικά μέλη να ανήκουν σε ένα εκ των τριών συλλόγων της Τράπεζας (ΣΥΕΤΕ, ΣΥΤΑΤΕ, ΣΕΠΕΤΕ).

Δεδομένου ότι οι σύγχρονες υπηρεσίες υγείας είναι συστήματα δυναμικά, πολυσχιδή, απαιτώντας αυξημένη διαχειριστική ικανότητα στη χρήση σύγχρονων εργαλείων και τεχνικών Μάνατζμεντ, αποφασίσαμε να συμμετέχουμε στον ανεξάρτητο και ακομμάτιστο συνδυασμό «ΑΝΑΝΕΩΣΗ-ΕΝΟΤΗΤΑ-ΤΥΠΕΤ» έχοντας ως βασικές αρχές τις ξεχασμένες έννοιες: ΕΙΛΙΚΡΙΝΕΙΑ, ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ, ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ, ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑ εκτιμώντας ότι το καινούργιο Δ.Σ. του ΤΥΠΕΤ θα πρέπει να εμπλουτιστεί με νέα πρόσωπα, με καινοτόμες ιδέες και διάθεση για δουλειά και προσφορά, ώστε να ασχοληθεί αποκλειστικά με τον μετασχηματισμό του Ταμείου σε ένα πρωτοποριακό και καινοτόμο φορέα υγείας.

Αν και ήμαστε λαλίστατοι κατά την προεκλογική περίοδο και ο ουσιαστικός νικητής των εκλογών, (λαμβάνοντας 3 έδρες και 554 ψήφους, μόλις 27 ψήφους λιγότερες από την τρίτη παράταξη), ο επικεφαλής της παράταξης κ. Σ.Κωστάκης δέχτηκε την εκλογή μας στο Διοικητικό Συμβούλιο με εκκωφαντική σιωπή.

Δεν υπήρξε ανταπόκριση στις επανειλημμένες μας εκκλήσεις να μάς παρουσιάσει τον Κεντρικό Σχεδιασμό και το Ολοκληρωμένο Σχέδιο του Συνδυασμού, τους στόχους για τα έτη 2017-2020, καθώς και να ενημερώνει ανά τακτά χρονικά διαστήματα τα μέλη της παράταξης για τα πεπραγμένα του ΤΥΠΕΤ και την πολιτική της.

Έχουμε εκφράσει την αγωνία και τους προβληματισμούς μας για ορισμένες δυσλειτουργίες στον επικεφαλής του συνδυασμού κ. Σ.Κωστάκη, παρουσία της κας Α.Κοζομπόλη και του κ. Ε.Δρόλια, προσμένοντας σε συνάντηση ώστε να αξιολογηθεί η τακτική που έφερε το συγκεκριμένο αποτέλεσμα και το μήνυμα του εκλογικού σώματος, αλλά... διαψευστήκαμε.

Αν και επί 8 μήνες υπήρξε απόλυτη σιωπή, χωρίς ενημέρωση ή ανακοίνωση προς τα μέλη του ΤΥΠΕΤ, στο τέλος Δεκεμβρίου εκδόθηκε από τον ΣΕΠΕΤΕ το περιοδικό «ΕΘΝΟΤΡΑΠΕΖΙΚΗ», με άρθρο τιτλοφορούμενο «ΚΑΙ Ο ΣΕΠΕΤΕ ΣΤΟ ΤΥΠΕΤ». Από τους συναδέλφους, που εμπιστεύτηκαν και τίμησαν με την ψήφο τους τον συνδυασμό ΑΝΑΝΕΩΣΗ-ΕΝΟΤΗΤΑ-ΤΥΠΕΤ, μόνο το 42% είναι μέλη του ΣΕΠΕΤΕ, ενώ το υπόλοιπο 58% προέρχεται από τους άλλους συλλόγους. Ως εκ τούτου, θεωρούμε προσβολή για αυτό το 58% των συναδέλφων, να τους λέμε επιδεικτικά «ΚΑΙ Ο ΣΕΠΕΤΕ ΣΤΟ ΤΥΠΕΤ» όταν είχαμε παρουσιάσει μια νέα ανεξάρτητη, ακομμάτιστη, παράταξη.

Από τον Δεκέμβριο 2017 μέχρι σήμερα, έχουμε δεχθεί μηνύματα και τηλέφωνα εξοργισμένων συναδέλφων για τη στάση και την τοποθέτηση του ΣΕΠΕΤΕ, καθώς και την αδιαφορία για τα δρώμενα στο Ταμείο.

Εμείς θεωρούμε την παράταξη όργανο ΣΥΛΛΟΓΙΚΟ, το οποίο όμως ουδέποτε συγκροτήθηκε, παρά τις επίσημες ή τις κατ' ιδίαν εκκλήσεις μας, με το κύριο βάρος της ευθύνης να βαρύνει όσους το απέφευγαν πεισματικά, επίμονα, με τρόπο που γεννά υπόνοιες, για τους λόγους που αυτοί μόνο γνωρίζουν, εφαρμόζοντας απολυταρχικές συμπεριφορές του τύπου "L' état c'est moi".

Ζητήσαμε επανειλημμένα να βελτιωθεί η -πράγματι προβληματική- οργάνωση της παράταξης, δημιουργώντας δομές και όργανα, αντίστοιχες με τις παρατάξεις που δραστηριοποιούνται σε Ομοσπονδίες και Διοικητικά Συμβούλια εδώ και 10ετίες. 

Αντ' αυτού, λάβαμε την απάντηση 

«σας ευχαριστούμε για την μέχρι τώρα συνεργασία σας και σας ευχόμαστε ό,τι καλύτερο στη μοναχική πορεία που επιλέξατε».

Αν και δεν απολαμβάνουμε πλέον την στήριξη και την εμπιστοσύνη του ΔΣ του ΣΕΠΕΤΕ, εξακολουθούμε να παραμένουμε πιστοί στο πρόγραμμα και τις υποσχέσεις μας προς τους συναδέλφους που μας εμπιστεύτηκαν για την αναμόρφωση και τον εκσυγχρονισμό του Ταμείου. Λειτουργώντας υπεύθυνα και αποφασιστικά χωρίς προχειρότητα εξακολουθούμε να υποστηρίζουμε το επιχειρησιακό σχέδιο που έχουμε συνδιαμορφώσει με τη νέα Διοίκηση και έχει εγκριθεί από το ΔΣ του ΤΥΠΕΤ την τριετία 2017-2020, αναλαμβάνοντας με απόλυτη διαφάνεια και χωρίς καθυστέρηση την υλοποίηση των στόχων του Ταμείου μας.

Γνωρίζοντας ότι τα συμφέροντα είναι μεγάλα και τα προβλήματα δυσεπίλυτα, και παρότι στην πορεία απωλέσαμε την ΕΝΟΤΗΤΑ, παραμένουμε πιστοί στην

«ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΤΥΠΕΤ»

σε πείσμα όσων την πολεμούν έσωθεν επιλέγοντας να εργαστούμε για όσα έχουμε υποσχεθεί, αντί να διαλέξουμε τον εύκολο δρόμο της φυγής και της διάλυσης καθώς και υποστηρίζοντας το ρητό του θυμόσοφου λαού μας «Αν δε σπάσεις αυγά ομελέτα δεν γίνεται».

Τα μέλη του Δ.Σ. «ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΤΥΠΕΤ»

                             Δημήτρης Πλας                                         Αναστάσιος Πόπτσης

Όλα τα δικαιώματα κατοχυρωμένα 2017
Υλοποιήθηκε από τη Webnode Cookies
Δημιουργήστε δωρεάν ιστοσελίδα! Αυτή η ιστοσελίδα δημιουργήθηκε με τη Webnode. Δημιουργήστε τη δική σας δωρεάν σήμερα! Ξεκινήστε